cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
DevNull
New Contributor

Authenticator push notifications not working

I have a number of websites connected to my LastPass Authenticator.

Typing in the numbers from Authenticator always works, but I can't seem to get push notifications to ever work.

After entering the MFA code, I see this pop up in the top right corner:

https://share.richardpickett.com/lp_mfa_1.png

I click "ENABLE" and then get this:

https://share.richardpickett.com/lp_mfa_2.png

But I've already added this site to Authenticator. That's how I actually got the MFA code.

Every MFA site works just like this. The only push notification that actually works is when I login to LastPass. For all the rest of the sites, LastPass tells me I can do push, but then never actually does it.

What do I need to do different?
11 REPLIES 11
notthefbi
New Contributor

Same for me, help!

Ansu
New Contributor

Yep, me too. Same problem, Push notifictions does not work... .Only push notifications i ever get, if any, is related entering Lastpass, beyond that, Nothing, and i have enabled my device as trusted but has not improved.

 

Would be Great to be able to use it rather than having to First enter the masterpassword for the extentions to fill in my site credentials and Then have to enter a six digit code as well... If all that, then why do i need Last pass? if i now must make Two fills rather than One before. All that headache leaves me ticking in the "Remember the Master password" in the extention, wich the extention does Not like, im thinking if its such an issue and people are still doing it mayby then its a heache for them and time to make a better solution., as in getting the pushies working on All possible sites (would be great also if more than the "Reject" option was avialable on the iwatch app) If i have to enter my last pass password and Then the sixdigits then that just defeats the pupose, at least for me, having this and certainly Paying for it,. Increased security Sure, but not at the price of more "work".

 

Sorry DevNull, Didnt mean to highjack your thread, just got a bit carried away, i should have come here long time ago, instead ive just sat and been annoyed for paying for Lastpass 🙂 Guess i have some overtime built up animosity issues here with lastpass. 

I looked up and there is A Lot of people having this issue reported on the forum but what surprices me is how many of these issue posts that just goes unanswered. Ok i get it its a "community forum" but surely they should have a support guy that goes through and makes sure Everythning is answered... 

ANYWAY.... hrrrmm... Was just about to get carried away Again... What i meant to tell you is this that when i had this (Still do) issue and contacted their Live Support, yes there actually Is one just next impossible to find contact, so much so i have forgot how i found them ( i Guess that the idea for them).

So anyway, they told me that you have to enable the device as a "Trusted Device" inside the vault in the account section.... I know! I said the same thing; "But i have already Enabled it as a "Trusted Device" and using it, Lastpass apps, Already On the Device kind of confirms that i consider it at trusted device."

Yes well, reconfirm he says. I did and not much changed but maybe things can go diffrently for you!?

 

Anyway  i have attached their responce to me for you.....

 

 

"For the other application or accounts you have added to your Lastpass Authenticator, push notification will be depending on the application or account. For example facebook that will depends on that company if they will be offering push notification for that app or account. It will all depends on the application or accounts. 

The Notification will be send to the device where you installed the Lastpass Authenticator. This has nothing to do with the mobile devices under your account settings.


So please check this video and resetup your Lastpass Authenticator: https://www.loom.com/share/c1ad6df6f2684224a526fbdb755ec37a

"

 

megaspaz
Active Contributor

It seems to be site dependent... meaning it's mostly 0 that will work with lp authenticator's push mech... at least that's what I've gathered from searching... The only site I've gotten to work with LP authenticator push is amazon.com. That was done by going through the steps of:

1. Log into Lastpass browser extension
2. log into amazon
3. Lastpass should provide a top right corner popup offering to eliminate dealing with 6 digit codes. Press enable and finish the steps.
4. log out and back in again to the site to test. Should get a push notification in lp authenticator to either allow or deny the log in...

TargaDigital
New Contributor

January 2022

This behaviour seems to still be the case.

As far as my testing shows, push notifications only work for login to LP and no other sites.

On Facebook, after setting up 2FA with LPA, on next login I am prompted to enable push notifications, but it then invites me to set up 2FA with LPA, which of course I have already done.

If there is a solution to this, it would be helpful to have this added to the LP knowledge base.

gpm_kp
New Contributor

Same problem here. Stuck in the loop that keeps asking me to add Facebook. 

 

I've followed the instructions EXACTLY but no luck. 

Facebook is not listed in the  neverURLS so it should just work according to LastPass.

Nusaram
Active Contributor

I just started to experience this with Amazon.

 

https://community.logmein.com/t5/LastPass-Mobile-Apps/Amazon-TOTP-Push-Notification-to-Authenticator...

 

Has anyone found a fix or is this still happening to you as well?

 

Thanks!

rajahd
New Contributor

Any more info on this?  For several months when I log into LP on my desktop, no push notification comes through.  If I open LP Authenticator and swipe down to "refresh", the notification comes up and I can authorize the login.  LP Authenticator used to work smoothly - the alert would pop up on my phone, I'd tap it, go immediately to the "Accept/Cancel" prompt and it was down.  Now I have to go through hoops and spend extra time.  Very frustrating.

 

As with others I've done the basic troubleshooting steps: disabled/re-enabled notifications in iOS, re-installed the LP browser pluglin, etc.  I haven't taken the drastic step of deleting or even re-setting LP Authenticator - that would be a nightmare as I have a lot of connected accounts.  Considering this is happening across all my devices/browsers and others are experiencing the same issue it's a programming bug?

ToveyA
New Contributor

I've been having the same issue you are referring to.  Used to work just fine and now it doesn't.  I don't know if some update has happened that makes it not work.  Even just now, logging into reply to this, I had to login to LogMeIn which should also push a notification (which it has in the past), but nothing.  Had to quickly open the Authenticator App to manually type in the 6 digit code.

TargaDigital
New Contributor

Does anyone from LP monitor this forum? It would be helpful to have an acknowledgement of this problem and either a solution - posted to the KB - or information about where a solution sits in the development roadmap.