cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
jreiterm
New Contributor

Lastpass app 2FA: Error "Authentication failed"

Lastpass-Vault login via Chrome-Extension always generated a 2FA-message on my Android phone & Lasspass app. Starting today I get the app-error "Authentication failed". I still can type the 2FA-code manually. What's wrong?

Tags (1)
8 REPLIES 8
yaros183
Active Contributor

I have the same problem.

Lastpass could you please explain us how we can solve it?

I try reinstall app lastpass authenticator  but each time i getting "authentication failed"  error in app, when try to log in via chrome extension

megaspaz
Active Contributor

You guys aren't alone... from the main lastpass support category... https://community.logmein.com/t5/Support-Discussions/Last-Pass-authenticator-issue-please-help/td-p/...

Considering the lack of response from logmein, it's probably a safe move to disable use of lp 2fa and use some other 2fa until the push functionality is dealt with...

megaspaz
Active Contributor

try the lp auth again.... I started from scratch and got a working authenticator again...

https://community.logmein.com/t5/Support-Discussions/Last-Pass-authenticator-issue-please-help/td-p/...
jreiterm
New Contributor

I do receive these push-messages again, thanks!

yaros183
Active Contributor

I getting push message again. But when click "Accept" green button - got authefication error.

megaspaz
Active Contributor

Yeah... you have to set up the lp authenticator account for lastpass again.

1. in lp account, disable lp authenticator from multifactor options
2. in lp authenticator, delete the account for lp
3. back in lp account, re-enable lp as multifactor option. You need to though get the barcode again on the page for primary device... click edit (?) should get the barcode and relink lp auth to you lp account...

 

mfa-lp-activate

yaros183
Active Contributor

Thanks! Its help me!! My problem is solved. Thousand thanks!

rinconmike
Active Contributor

this just helped me.

 

I setup MFA on my LP account a few days ago (families). I have both the LP authenticator and MS Authenticator. I went to test it again this morning by logging in via a new incognito browser. I got the alert on my apple watch and this time it did not work when I hit the accept. I went to the LP app and no site was listed. It was blank. I clicked on restore from backup. I tried again and I get an error (Authentication failed) on accepting the push on the phone as well. It says authentication failed, but I can enter the code and it works. I tried a few times and same thing. I tried the MS Authenticator and it works ok as well entering the code.  So the code on the LP Authenticator was working but not accepting the push.

I came across this thread and now it works.

 

Not sure why it stopped.  Not sure why the LP Authenticator app deleted the site either.