cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
simoes
New Contributor

Improved Save & Fill broke hotkeys

Hi!

 

Bug report here: I saw the announcement on "Improved Save and Fill", and I decided to try it (the pre-release version, where you have to opt-in, on 19th July 2022). As soon as I turned it on, hotkeys stopped working: I use my asssigned hotkeys for "next/previous credentials" but nothing happens. There's no console output in the chrome devtools. I checked my extension settings and the hotkey assignment was still there, with the correct key mappings. I enabled and disabled this feature a few times and this behaviour is consistent. I use hotkeys a lot, so I disabled the feature.

 

I'm using Chrome Version 103.0.5060.114 (Official Build) (arm64) on a MacBook Pro (Apple M1 Pro 2021, 14-inch), macOS Monterey (12.3.1),  LastPass free. 

 

Cheers!

15 REPLIES 15
AshC
GoTo Moderator

@almostlastuser I apologize for the difficulty there.  While we continue to work on the resolution to this problem you can try disabling the new Save and Fill functionality within your LastPass extension Vault's Advanced Options, and see if the hotkey options return. 

 


Ash is a member of the GoTo Community Care Team.

Was your question answered? Please mark it as an Accepted Solution.
Was a post helpful or informative? Give it a Kudo!
EvanW
LastPass Contributor

Hello @almostlastuser 

You may want to check out this thread as it could have the solution you are looking for. 
https://community.logmein.com/t5/LastPass-Support-Discussions/Improved-Save-amp-Fill-broke-hotkeys/m... 

 

Thanks!

orenmiz
New Contributor

yeah found and fixed it.

Now there is a new issue. in Gmail.

The extension can fill the email part, but not the password part.

In the password page, I cant fill the values, unless I copy and paste manually. Not with hotkeys and not with the extension 3 dots button.

Any way to fix it? used to work until a week ago. 

 

shingy
New Contributor

Hello,

 

I am a long time Premium user and absolutely love the app, despite it's occasional quirks. But, over the last few weeks I've run into a bizarre issue that is driving me crazy: the default form fill hotkey is no longer working in Firefox. However, it works just fine in Chrome, even for the same site. Additionally, I've noticed that the hotkey doesn't work even on forms where the gray fill icon is visible and works when I click on the icon. So, it seems the hotkey itself isn't working, no matter what. I have the new "improved save and fill" option disabled in both browsers and also tried with it enabled, but that didn't help either.

 

I use this function constantly and it's really been a huge pain. I don't know what else to do or try - please help!

 

FYI: I am on Windows 10 and am using the latest versions of the Universal Windows Installer (4.101.0.34) and Firefox Extension (4.101.0.2).

 

Thanks,
Jason

Tags (3)
AshC
GoTo Moderator

Hi @shingy

Thanks for the outreach. 

We are aware of an issue with hotkey functionality in certain environments that may be related to the new Save and Fill functionality. 


Ash is a member of the GoTo Community Care Team.

Was your question answered? Please mark it as an Accepted Solution.
Was a post helpful or informative? Give it a Kudo!
shingy
New Contributor

Thanks for your response, @AshC - so, the new function is causing problems even though I have it disabled?