cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
MattB41
New Contributor

Camera Disabled but works in preview and Testing

Before a meeting starts it shows my webcam fine, if I go into settings and test the webcam it works fine.  As soon as I start a meeting the webcam is disabled.

 

Only way ive managed to fix this is to uninstall and reinstall.  However after a restart it happens again and I have to uninstall and re install.  A second Computer in the office has just started doing this.

 

Has anyone else had something similar?

 

Both computers are windows 10 and surface pro's using built in camera

6 REPLIES 6
AshC
LogMeIn Contributor

Re: Camera Disabled but ine in preview and Testing

Hi @MattB41

This behavior is certainly abnormal, but shows that the hardware is compatible with the newest GoToMeeting build.

 

Are there any webcam driver updates available through the manufacturer website?

sdelpoio
New Contributor

Re: Camera Disabled but ine in preview and Testing

We have the same issue the camera is working in the preview and inside the settings it is properly selected but we are unable to activate the camera. The button is still grey.
We tried update camera drivers and reinstalling the software without any success.
AshC
LogMeIn Contributor

Re: Camera Disabled but ine in preview and Testing

@sdelpoio  Please elaborate on a couple of things for us to help diagnose:

  1. What hardware is in use there (Operating System, Manufacturer, Webcam Device)?
  2. Is the affected computer able to see other webcams, or are all the feeds blocked as well as the local outbound feed?

 

PeaceLutheran
Active Contributor

Re: Camera Disabled but ine in preview and Testing

We ran into the same problem using Dell Optiplex 7070 micro, windows 10 and USB generic web-cam.  This combo works just fine on four other 7070 small form factor pcs. The camera works fine under start - camera and GTM Settings but as soon as GTM settings is closed nothing. The icon for camera is greyed out but the audio icon is functional. We could find no settings to activate the camera. GTM was just downloaded and installed a couple weeks ago and worked fine previously.

GlennD
LogMeIn Manager

Re: Camera Disabled but ine in preview and Testing

Hi @PeaceLutheran,

 

Please give our toll-free support a call so they can troubleshoot the issue with you.

 

 

Glenn is a member of the LogMeIn Community Care Team.

Was your question answered? Please mark it as an Accepted Solution.
Was a post helpful or informative? Give it a Kudo!
BugReporter
New Contributor

Re: Camera Disabled but works in preview and Testing