cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Popper1101
New Contributor

Re: Failed to connect to the engine

This is a a very annoying issue and I have hit it 3 or 4 times across a couple different PCs over the past few months.  It seems to occur around when I apply my Windows Updates.

 

Fixed it today on a Windows XP Pro box by stopping all services with "LogmeIn *" then starting them back up.  

 

Tech Support...please pass this bug to your dev guys, this is most annoying and is helping push me to another solution.  To be fair, I am using the free one today and I do not mind the stop/start service headaches around this bug.  But in the next 12 months I will be needing a commercial solution for a business need.

 

Thanks for the consideration...

zajt
New Contributor

Re: Failed to connect to the engine

hi, i have a problem connecting to the Hamachi server! what's the problem?

http://www.ulozisko.sk/obrazky/449074/Bez_nazvu.jpg

Midevilderek
New Contributor

This is what you have to do

open "Start > Run > services.msc" search for "LogMeInHamachi" or "Hamachi" and click on them and then on left side click on the blue "start" and then your Hamachi will start

Midevilderek
New Contributor

This is what you have to do

open "Start > Run > services.msc" search for "LogMeInHamachi" or "Hamachi" and click on them and then on left side click on the blue "start" and then your Hamachi will start

LegitGunnerG
New Contributor

Re: Failed to connect to the engine

I reintalled too it solved the problem for a day then when i tried to use it again it gave me the error message. Also i tried running as admin but that didnt help either.

LegitGunnerG
New Contributor

Re: This is what you have to do

Doesn't show start for me. 

greenbean
New Contributor

Re: Failed to connect to the engine

that sort of worked for me if you save the regular hamachi to program files(x86) [for me] then save your program to the destop. Then move that file into program files(x86) and run as administrator.

thank you 🙂

 

b.t.w~ i am running 7x64 bit

reytiger
New Contributor

Re: Failed to connect to the engine

I had the same service stuck starting problem.

 

To remedy it, I looked under the servies tab in the taks manager and found the service's PID.

 

Then, I ran cmd as an administrator and forced it to stop with

 

"taskkill /f /pid [PID]" where [PID] is the process ID (2012 in my case)

 

I then started it in the same cmd with

 

"net start Hamachi2Svc"

 

 

Hope this helps anyone with this problem in the future.

DarkDreams14
New Contributor

Re: Failed to connect to the engine

Okay,I just figured this out. Go to Run>services.msc>Look for LogMeIn Hamachi Tunneling Engine>Right-Click it>If it dosen't let you start Go to properties after right click and change the start-up type to manual and then apply>ok.Then on the left sidebar click start.Hope this helps!Smiley Wink

jamesinger
New Contributor

Re: Failed to connect to the engine

great post just tried my self, all working

Thanks