Welcome to the Hamachi Community!
Reply
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-19-2017
Accepted Solution

Inexperienced user experiencing network problems after Hamachi install

Hello everyone.  :)

 

I'm new here so a big HELLO to all.

 

A friend and I were having problems playing ARMA 3 online on our Windows 10 PC's so we downloaded and installed Hamachi.

 

After playing we exited Hamachi and then we experienced problems with our internet connection. At first the internet didn't work at all and neither would Skype. Skype's status was constantly 'Connecting' and it never connected.

 

I have tried the following: I disabled the Hamachi network adapter in network connections and the internet worked again but not skype. I also noticed that even though the Hamachi adaptor had been disabled it kept on re-enabling it's self. 

 

I uninstalled Hamachi and Skype still wouldn't connect. I also did a system restore and Skype just will not connect. I read somewhere that IPv6 needed to be unckecked so tried that too. I also read about something to do with the routing table but I'm no good with networking and didn't understand. 

 

I use a wired network and all addresses are static. I switched to wi-fi to see if that made a difference and it does not.

 

So I'm completely stuck at the moment. Skype is the only thing I know isn't working but that doesn't mean that there aren't any other things which may not work when I come to use them later.

 

I hope I have provided enough info. But if I haven't please don't hesitate to ask and I'll try my best to give you any info you need.

 

Hamachi obviously changed some settings somewhere. I'd just like to change them back. Uninstalling and performing a system restore haven't fixed it for me and I have no idea what I need to do and how to do it.

 

So if anyone can help me out with this I'd be really grateful. 

 

Many thanks in advance. :)

LogMeIn Contributor
Posts: 87
Registered: ‎01-17-2017

Re: Inexperienced user experiencing network problems after Hamachi install

Hello Everway9,

 

Welcome to Hamachi,

 

Please try this FAQ on the Hamachi network adapter ( if it's still installed). http://help.logmein.com/articles/en_US/FAQ/Why-does-my-internet-connection-fail-when-Hamachi-is-en1a...

 

Also it might help if you set your physical network adapter to a metric of 1. 

 

Best,

 

Vitor 

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-19-2017

Re: Inexperienced user experiencing network problems after Hamachi install

Hello Vitor. :)

 

Thanks for your reply.

 

 

Yes. I have already found out how to set priorities for my network adapters and have used a metric of 1 for my main adapter. 

 

I'm very sorry as I'd completely forgotton to come back here to tell you. It was the email notification for your post which reminded me that I haden't updated my thread.

 

I'm sorry to have wasted your time.

 

But, again... thanks for your reply and also the link for the FAQ. 

 

Best regards. :)

New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-19-2017

Re: Inexperienced user experiencing network problems after Hamachi install

Also. With regards to Skype....  Microsoft was having major issues with Skype and 1000's of people across europe (including) me were experiencing connectivity problems with Skype. I was just a coincidence that Skype was broken. I did see the funny side of it after a while. Was quite funny. :D

Contributor
Posts: 9
Registered: ‎12-08-2016

Re: Inexperienced user experiencing network problems after Hamachi install

This FAQ helped me since I was experiencing a similar issue, thanks!

Highlighted
New Contributor
Posts: 4
Registered: ‎06-19-2017

Re: Inexperienced user experiencing network problems after Hamachi install

Hi Jonathan. Thanks for the link. :)